İçeriğe atla
Dünya Kahveleri
Taze Türk Kahvesi
Dünya Kahveleri
Taze Türk Kahvesi
Dünya Kahveleri
Taze Türk Kahvesi
Dünya Kahveleri
Taze Türk Kahvesi
Dünya Kahveleri
Taze Türk Kahvesi
Dünya Kahveleri
Taze Türk Kahvesi
Türk Kahvesinin Vücuda 6 Faydası

Türk Kahvesinin Vücuda 6 Faydası

Türk Kahvesinin Vücuda 6 Faydası. Türk Kahvesinin Faydaları. Türk kahvesinin vücuda 6 faydası nelerdir? Aklınızdaki soruların cevabı bu yazımızda. Hadi okuyalım!

Türk kahvesi, en doğal kahve tüketim yöntemlerinden biridir. Aslında kahve Türkiye’de yetişmez. Ancak pişirme yöntemine göre Türk Kahvesi ismini almış bu yöntem Osmanlı zamanından beri kültürümüzün içinde vardır.

Şekersiz ve katkısız (sütsüz, sodasız, çikolatasız vs.) tüketilen Türk kahvesinin vücuda faydaları saymakla bitmez. Ama biz burada en önemli 6 tanesini inceleyeceğiz. Ancak dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan biri ise günde iki fincandan fazla tüketilen kahve (bünyeye göre farklılık gösterebilir) faydadan çok zarar verebilir. O yüzden mutlaka kahve tüketiminde kendinizi takip etmeli veya önemli, kronik bir hastalığınız varsa doktorunuza danışmalısınız.

Hadi Türk kahvesinin birbirinden değerli 6 faydasına bir göz atalım bakalım:

Türk Kahvesinin Faydaları

  • Metabolizmayı Hızlandırır

Öncelikle şunu bilmelisiniz ki hiçbir içecek veya yiyecek (kahve de dahil olmak üzere) tek başına size kilo verdirmez. Mutlaka ama mutlaka yapılan spora veya diyete yardımcı olur. Kahve de onların en sağlıklılarından birisi diyebiliriz. Şekersiz olarak ve günde iki fincan olarak tüketilen Türk kahvesi metabolizmanızı hızlandırarak kilo alımını yavaşlatır.

  • Tokluk Etkisi Oluşturur

Yine kilo üzerinden gidiyoruz ama en çok yakındığımız konulardan biri olduğu için ve kahvenin de en güzel etkilerinin hissedildiği alan olduğu için devam edelim. İçilen her kahve ister Türk kahvesi ister şekersiz ve sütsüz filtre kahve yani doğal olarak demlenen ve tüketilen kahveler tokluk hissi oluşturarak fazla yemenizin önüne geçer. Yine burada dikkat etmemiz gereken konu günde tükettiğimiz kahve miktarı. Öğünleri kahve ile geçirmemeli ve günlük limiti aşmamalıyız.

  • Beyni Uyarır, Dikkat Artırır

Kahve içinde bulunan kafein etkisiyle vücuda enerji vererek beynin uyarılmasına etki eder. Dolayısıyla dikkat ve farkındalık artacaktır. Yola çıkarken, ders çalışırken veya önemli bir karar aşamasında kahve içmek fikirlerinizi netleştirmeye yardımcı olabilir. Aynı zamanda not olarak iletmeliyiz ki yürümenin de bu konuda etkisi oldukça yüksektir. Sabah saatlerinde yapılan yürüyüş beyin fonksiyonlarında pozitif bir etki yaratacaktır.

  • Yağ Yakımına Destek Olur

Bahsettiğimiz gibi tek başına yağ yakımı yapamaz kahve ama yağ yakımını destekler. Bir spor veya diyet programındaysanız kahve sizin en büyük yardımcınız olabilir. Ara öğünlerde tüketeceğiniz şekersiz ve sütsüz kahve ile açlık hissetmeyecek ve yağ yakımınızı hızlandırabilirsiniz. Bu konuda deneyimlerini ve yorumlarını bizimle paylaşmak isteyen herkese kucak dolusu sevgiler.

  • Hafızayı Kuvvetlendirir

Beyin fonksiyonlarını harekete geçirdiği gibi hafızada da olumlu etkiler elbette bırakacaktır. Ders çalışırken tüketilen Türk kahvesi, filtre kahve, amerikano vs. sınav esnasında konuları hatırlamanıza yardımcı olabilir. Bu duruma en çok öğrenciler sevinecektir. Ama özellikle vurgulamak istiyoruz ki bu hazır 3’ü 1 Arada tarzında olan granül kahveler değil. Doğal olarak öğütülmüş ve doğal demleme yöntemleriyle hazırlanan kahveler olmalı. Granül kahveler aynı etkiyi göstermeyebilir.

  • Kalbi Korur, Kan Dolaşımını Artırır

Kafein, vücudunuza girdikten sonra kana karışarak kan dolaşım hızını artırır. Dolayısıyla kalpten daha hızlı kan akışı ve daha hızlı kan pompalanması yaşanır. Atalarımız boşuna dememiş “parlayan demir ışıldar” diye. Hızlı ve güçlü çalışan kalp artık daha sağlıklı olacak ve dolayısıyla pompaladığı kan da temiz olacaktır.

Yine altını çizerek söylüyoruz ki günde 2 fincanı geçen Türk kahvesi tüketimi size fayda değil zarar vermeye başlayabilir. Bünyeden bünyeye farklılık gösterse de doktorunuza danışmak işin en doğrusu olacaktır. Kalp, mide, bağırsak, karaciğer hastalıklarından birine sahipseniz doktorunuza mutlaka danışın.

Ayrıca bol kahve tüketen herkesin dikkat etmesi gereken önemli konulardan biri ise; su tüketimi. Kahve, güçlü bir idrar söktürücüdür. Vücudunuza yeteri kadar su almadan sürekli idrara çıkarsanız ödem ve selülit oluşumunu fark etmeden destekleyebilirsiniz. Mutlaka kahvenin yanında bol su için. Su sağlıktır, günde 2 litreden fazla su içmeye özen gösterin.

Bunun gibi faydalı içeriklerin devamı için bizi sosyal medyadan takip etmeyi unutmayın.

www.instagram.com/hakki.efendi

 Hemen Şimdi Hakkı Efendi Türk Kahvesi Siparişi Vermek İçin

 

Sepet 0

Sepetiniz şu anda boş.

Alışverişe Başla