İçeriğe atla
Dünya Kahveleri
Taze Türk Kahvesi
Dünya Kahveleri
Taze Türk Kahvesi
Dünya Kahveleri
Taze Türk Kahvesi
Dünya Kahveleri
Taze Türk Kahvesi
Dünya Kahveleri
Taze Türk Kahvesi
Dünya Kahveleri
Taze Türk Kahvesi
Hamilelikte Kahve Tüketimi

Hamilelikte Kahve Tüketimi

Hamileler Türk Kahvesi İçebilir mi?

Türk kahvesi, Osmanlı İmparatorluğu zamanından beri Yemen’den gelmiş ve kültürümüze zamanın padişahları tarafından keyifle içilerek yer etmiş ve ismini milletimizden almış bir içecektir. Yıllardır zevkle tüketilen ve enerji veren Türk kahvesi hamileler için zararlı mıdır? Anne karnındaki bebekler kahveden etkilenir mi? Bu soruların cevabı için okumaya devam edin.

Hamilelikte kahve içmek bebeğe zarar verir mi?

Hamilelik boyunca birçok yiyecek – içecek anneden direkt bebeğe geçtiği için hamile kadınların çok dikkatli olması gerekiyor. Bunların en başında alkol, sigara gibi maddeler olsa da çay ve kahve için de kafalarda soru işareti olabiliyor. Bir annenin 9 ay boyunca karnında gözünden sakındığı bebeğine kahve zarar verebilir mi? “Olur mu öyle şey” demeyin, olabilir. Kahvenin içeriğinde bulunan kafein küçük çocuklar için zararlı olabileceği gibi anne karnındaki bir bebek için de oldukça zararlıdır. Hamilelik boyunca fazlaca tüketilen çay ve kahve bebeğinize zararlı olabilir. Hamileliğin zor geçmesine ve doğan bebekte bir takım rahatsızlıklar doğurabilir.

Ancak günde tüketilen kafein miktarı 200mg olarak belirlenir ve üzerine çıkılmazsa hamile annenin karnındaki bebeğe hiçbir zarar gelmez.

Çayda kahveye göre yarı yarıya bulunan kafein, annelerin çay tüketiminde daha rahat olabileceğni kanıtlıyor. Kahve tüketirken 200mg kafeini nasıl hesaplayacaksınız? Türk kahvesi olarak düşündüğümüzde 2 fincan kahvede bulunan kafein miktarı yaklaşık 200mg olarak bilinir.

  • 1 fincan filtre kahve: 135-200 mg
  • 1 fincan espresso: 100 mg
  • 1 fincan cappuccino: 100 mg
  • 150 cc hazır kahve: 60 mg
  • 2 gram Nescafe ile hazırlanan kahvede: 50-70
  • 1 fincan Türk kahvesi: 60 mg
  • 150 cc Dekafeine (kafeini alınmış) kahve: 5 mg
  • 1 fincan siyah çay: 40 mg

Ama siz yine de emin olmak ve bebeği riske atmamak için günde tükettiğiniz Türk kahvesi fincanını 1 olarak sabitleyebilirsiniz. Tabi içilen kahvenin miktarı kadar kahvenin nasıl hazırlandığı da önem arz ediyor. Hakkı Efendi kahveleri geleneksel yöntemlere bağlı olarak taş değirmenlerde özenle hazırlanmaktadır. Kendiniz tüketirken, misafirlerinize ikram ederken, çocuklarınıza içirirken gönül rahatlığıyla sunabilirsiniz.

Hakkı Efendi kahvelerine magaza.hakkiefendi.com.tr adresinden ulaşabilir ve indirimli fiyatlarla satın alabilirsiniz. Üstelik 100 TL ve üzeri alışverişlerinizde kargo ücretsizdir.

 

Sepet 0

Sepetiniz şu anda boş.

Alışverişe Başla